JOM SELONGKAR!

Friday 19 August 2011

nilai estetika si buluh betung

Feeeeeerr....tuuu dia..restoran Paktam tak lagu ni.


Design macam ini buat aku tak kelip mata. sampaikan joinery structure tu aku dok fikirin dong. wahaha.. sorry la yeh pada 'id website' yang post pasai restoran ni. ceq copy secara harems naa..heheh. secara ringkasnya, awalnya pemilik restoran ini yang bernama Karjo Sutiman (bukan nama sebenar) inginkan sebuah restoran yang bercitarasa moden lagi unggul di jogjag tu. Dia mahukan konsep 'modern + structural'..kewlass kaw. tapi apakan daya material seumpama itu di indonesia amatlah memakan belanjawan yang sangat tinggi. dari situ si En.Karjo ini terpaksalah mendowngradekan konsep asal restorannya kepada 'modern + tropika'..macam tu la lebih kurang. dari situ dia ketengahkan pula nilai estetik si buluh betung ni dimana kosnya adalah 60% lebih rendah daripada kos idea asal beliau. Yang tak disangka-sangka adalah restoran buluh ini jauh lebih terbilang hasilnya daripada konsep awalnya dimana beliau mengakuinya sediri dengan penuh jujur. maka tampilah pelbagai pihak yang ingin membuat liputan serta mengiktiraf hasil usaha bisnesnya ini. Tahniah sekali lagi En. Karjo Sutiman!

menarik bukan lighting dari celahan step tangga itu. 


 design dia sangat square ye dok..aku suka

 macam mana la ye kalau hujan lobek.hehe





pendapat peribadi aku la kan. lighting dia yang banyak memainkan peranan.

No comments:

Post a Comment